Álomszép koncert gyermekeknek

kep5

Ismerkedés a klasszikus hangzásvilággal az Álomszép lemezek és a Panka és Csiribí zenés mesék koncertre átdolgozott csodálatos dallamain keresztül, Bizek Emi és az Álomszép Kamarazenekar fiatal zeneművészeinek közreműködésével.

A zenekar tagjairól bővebben…

Ismerd meg a klasszikus hangszereket! Hangszerek bemutatása a varázslatos zeneműveken keresztül: zongora, fuvola, hegedű, brácsa, cselló.

Bár mindvégig a zene van középpontban, az előadásból a mese sem maradhat ki: Hétvári Andrea kifejezetten Emi dalai által inspirálva írt, Szivárványtündér című, 8 részből álló meséje adja az előadás betét történetét, melyhez Bálint Mariann különleges látványvilágú illusztrációkat alkotott.

A koncert élményt Cakó Ferenc zseniális homokanimációi teszik még izgalmasabbá. Cako Ferenc Oscar díjra jelölt animációs filmrendezőnk, grafikus művészünk homokba rajzolt animációs alkotásai a zene dallamával összhangban lekötik a figyelmet és fejlesztik a kreativitást.


Rohanó világunkban Kodály Zoltán csodálatos eszméiből arra emlékszünk,hogy szolmizálni kell az énekórákon. Pedig Kodály így gondolkodott a zeneoktatásról:

“A ritmus fejleszti a figyelmet, koncentrációt és a beidegző képességet.”

“A dallam az érzés világát nyitja meg.”

“Az erőfokok változása és a hangszín hallószervünk élesítője”

“Az ének testnevelő és léleknevelő hatású.”