TITLE

DESCRIPTION

Álomszép Sorozat

Az „Álomszép – zene babáknak és mamáknak” sorozat első lemeze 2007-ben készült el és egyetlen év alatt dupla, majd mára már tripla platina lemez lett. Magyarországon kívül eddig 10 külföldi országban adták ki. Azóta a sorozat több lemezzel bővült, amik mind platina és aranylemezek!

alvo-baba3-450

A lemez-sorozat anyaga komolyzenei alapokon nyugszik. Zeneszerzője Bizek Emi, aki maga is zenetanár és édesanya. A szerzemények komponálásakor a szerzői megérzéseken kívül fontos szempont volt az egyszerű, megnyugtató, harmonikus dallamok alkalmazása, ami egyfelől relaxatív, másfelől klasszikus zenei alapokkal fejleszti a kisbabák muzikalitását.

A túlszínesített, túl változatos zene még a klasszikus műfajban is inkább megzavarja a kicsik nyugalmát. A hangszerelés zenekari megvalósítása ezért sokszor álmosítóan pontos játékmóddal készült, ugyanakkor harmonikus, dallamos.

Fontos szempont, hogy a cd anyaga egyaránt kellemes, nyugtató hatású kisbabának és szüleinek is. Számos, ma forgalomban levő babazene nincs tekintettel arra, hogy a sokszor butácska dallamok előbb utóbb idegesíthetik a szülőket. A szülők tudatalatti feszültsége viszont hatással van a kisbaba nyugalmára is.

A zeneszerző saját tapasztalata és a tesztelésben résztvevő szakemberek véleménye szerint érdemes már a pocakos időszakban is hallgatni a lemezt. A 2007-es első megjelenés óta tudjuk, hogy az Álomszép zene a gyerekeket egészen a kisiskolás korig elkísérik!

A tesztelésben résztvevő szakértők

Raffai Jenő pszichológus, többek között a „Megfogantam, tehát vagyok” című alapmű szerzője és a „Lelki köldökzsinór” című népszerű könyv társszerzője, aki így írt a lemezről:

„Az igazi baba-mama zene olyan, ami az anya lelkén átszűrődve éri el a magzatát. Ettől lesz személyes. Ettől lesz kettőjük kizárólagos élménye. Létrehozza kötődésük zenei mintázatát. Mintha együtt komponálták volna. Ez egy ilyen CD. Jó szívvel ajánlom.”

Rákóczi Ágnes szülésznő, 2012-ig az Országos Bábaszövetség elnökségének tagja, titkára volt. Aktív tagja volt a Szoptatást Támogató Nemzetközi Bizottságnak is. Jelenleg a budapesti Szent István Kórházban kísér szüléseket.

Kétszeri Csilla gyermek pszichológus, óvónő, aki – természetesen a szülők beleegyezésével – az óvodás gyermekeken tesztelte a dallamok pozitív hatását. Tapasztalatait így foglalta össze:

„Ezen a lemezen olyan dallamok nyitják meg az érzelmek birodalmát, amelyek nyugalmat, harmóniát sugároznak, és néhol a játékosság könnyedsége teszi színessé a „dal festette világot”. Ajánlom ezt a lemezt édesanyáknak, akik fontosnak tartják a születés előtti 9 hónapot, és magzatuknak a békés harmóniát szeretnék közvetíteni. Ajánlom azoknak az édesanyáknak is e lemezt, akiknek már megszületett gyermekük, hiszen az én óvodásaimra is nagy hatással volt e dallamok hangulata. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a zenét.”

Az Álomszép zenét a budapesti szülészeti osztályokon is teszteltük!

Az Álomszép lemezek anyagát az alkotók 2008-2009-ben a budapesti kórházak szülészeti osztályain is tesztelték. Azt próbáltuk kideríteni, hogy a csecsemőosztályon töltött néhány nap, esetleg csak néhány óra alatt hallgatott zenének van-e bármilyen hatása a kicsikre. Ezért mini Hifi lejátszókat adományoztunk a szülészetek csecsemő osztályainak, hogy kiderüljön: van-e az Álomszép zenének ilyen rövid idő alatt is megnyugtató hatása. Az eltelt egy év tapasztalatait összegezve kiderült: van!

A szülészeten dolgozó szakápolók és orvosok elmondták, hogy a harmonikus zene mind a kisbabákra, mind az anyukákra, de még az osztályok dolgozóira is igen kellemesen hatott. A Szent Imre Kórház nővérei viccesen meg is jegyezték, hogy az Ő elalvásuk veszélye is sokkal nagyobb azóta.

Dr. Kónyi Olga az osztály neonatológus szakorvosa pedig arról számolt be, hogy amikor a zene szól (és ez inkább délután és főként éjszaka van) kevesebb az elkeseredett újszülött-sírás az osztályon.

Keserű Ágnes, a Péterffy Kórház vezető szülésznője szerint a várandóság alatt hallgatott megnyugtató zene már ismerős a babának a szülés alatt illetve a születés utáni időszakban is. Tapasztalatuk alapján még a szoptatás is sikeresebb így, ha baba és mama ellazulva hallgatják az ismerős zenét.

Tamásné Garay Mária a Kútvölgyi Klinikai Tömb Szülészet-nőgyógyászat Osztályának részlegvezető főnővére elismerte, hogy voltak az osztály dolgozói között, akik kételkedve fogadták a kezdeményezést, de 2-3 hét elteltével tapasztalták, hogy még ilyen rövid idő alatt is sok olyan baba van, akik a zene hatására elcsendesednek.

Vásárlás, letöltés


A lemezek megvásárolhatók a Brendon áruházakban, a Media Markt üzletekben, lemezboltokban és a nagyobb könyváruházakban!


On-line vásárlás, letöltés:

Az illegális másolás, letöltés, megosztás megöli a zenét, kérlek ne tedd Te sem!

BIZEK EMI ALAPÍTVÁNY A KREATÍV GYERMEKEKÉRT

alapitvany.bizekemi.hu
2097 Pilisborosjenő Fő u. 4/a.
+36-26-336-407
alapitvany(kukac)bizekemi.hu
Adószám: 18397695-1-13

Köszönjük a tesztelésben nyújtott segítséget