TITLE

DESCRIPTION

Ha jól fülelsz meghallod, hogy mindennek ami körülvesz bennünket dallama és ritmusa van.

alvo-baba2-450

Gyermeked talán még nem érti a szavakat, de a zene bizonyosan elér a lelkéhez. Az első kilenc hónapon át a te ritmusodban létezik. Közös ritmusotok által jön a világra. Első cselekedetei is ritmikusan követik egymást: alszik, eszik, játszik. S újra: alszik, eszik, játszik. Egy nagy körforgás. A család új életritmusa. Ezután egy életen át neveled. Előbb a család, majd a társadalom ritmusára.

Ha jól fülelsz, ösztönösen meghallod a ritmust. Számomra a zene nyelve a gyermek anyanyelve, melyben az ének a hangszerek Királynője.

Az első Álomszép lemezt  Ádám fiam “pocaklakó” korában kezdtem komponálni, és 3 hónapos koráig írtam. Néhány dallam tehát már úgy született, hogy a karomban tartottam. Ő volt a legnagyobb bírám. Volt, hogy sírva fakadt egy dallamnál, amibe nem voltam biztos, vajon jó-e a lemezre. Így megadta a választ, és én más dallamot komponáltam. Hiszen Ő a legőszintébb a “célközönség”. A harmadik lemeznél Dániel fiam volt pocaklakó. Az a lemez tehát az ő ízlését dicséri.

Kedves Kismama!

Ezer könyvet elolvashatsz, számos tanfolyamon részt vehetsz, retteghetsz, vágyakozhatsz vagy kíváncsiskodhatsz a szüléssel és az azt követő időszakkal kapcsolatban. Hidd el: a természet tudja a dolgát. S hogy mire vagyunk képesek, mi asszonyok, azt most fogod megtudni igazán. A legnagyobb hiba lenne kimaradni belőle.

Kedves Anyuka és Apuka!

A 9 hónap és a baba első hónapjai, évei alatt az otthon melegsége meghatározó fontosságú. E lemez segíti Anyát és Apát a harmonikus légkör megteremtésében. Így Anya is nyugodtabb, Apa pedig egy harmonikus „szigetre” jön haza a világ pörgéséből. Mi Szülők, egész lényünkkel, gesztusainkkal, hangulatainkkal – tehát önmagunk zenéjével nevelünk. Ez a legfontosabb zene a Világon.

Útmutató a lemezhez

Fontos, hogy halkan hallgasd!

Ha már néhányszor meghallgattad, tekintsd úgy a lemezt, mint „karaoke alapot”, ahol Te vagy az énekes. Nem számít, ha nem Te vagy Maria Callas! Egy zenetanárnak elhiheted: a szeretet hangja fontosabb a profizmusnál. Igyekeztem úgy megalkotni a dallamok többségét, hogy dúdolhatóak legyenek. Énekelj bátran, gyermeked rajongva csodál majd!

Érdemes már a pocakos időszakban elkezdeni. Semmi nem olyan nagy hatású, mint a pocaklakóknak énekelt dal, Édesanyjuk előadásában. Kis világát ekkor teljesen betölti, elárasztja a Mama hangja.

A szülőszobán már ismerős lesz Neki. Nekünk is sokat segített.

Később megnyugtatja, ha sír (kivéve, ha éhes vagy fáj valamije). Segít Neki elaludni.
Énekelhetsz főzés közben is, akár vasaláskor, teregetéskor. Sokszor csak dőlj le az ágya mellé: pihenj, dúdolj!

Nagyobb gyermekeknél lefekvéskor, mesemondás alatt, háttérzenének is hallgatható. Így a mese és a dallam együtt ringatja békés álomba a Kicsit. Ha van kedved, magad találj ki hozzá meséket! A számok címei segítenek témát találni.

Kétszeri Csilla pszichológus-óvónő egy érdekes játékos gyakorlatot talált ki az óvódásaival. Elindította a zenét és megkérte a pihenő gyerekeket, hogy csukják le a szemüket, majd meséljék el, hogy mi jut eszükbe a zenéről. Mindegyik picúr valamilyen kedves, szeretett emléket, képet idézett fel! Próbáljátok ki, érdemes!

A letöltések között találsz zenei alapot, ének nélkül, ahol egyedül Te lehetsz az énekes! Letölthetők kották is, kicsi és nagy zenészeknek, zenész palántáknak.

Álomszép Élőben!

koncert-csoportkep-450

2012-ben csináltunk egy alapítványt, a neve Bizek Emi Alapítvány a Kreatív Gyermekekért. Ennek az alapítványnak a célja, hogy a gyermekek már óvódás korban megtapasztalják az együtt zenélés örömét. Ez tehát nem zene tanulás, sokkal inkább az egymásra figyelést, a koncentrációt, a ritmusérzéket fejleszti játékosan. A módszer alapja egy zenés mesejáték óvodások számára, melyben minden gyermek zenél, énekel, eljátssza a mesét. Egyszerű ritmushangszereket használunk és készítünk hozzá jelmezeket is.

Először két félévig teszteltük Ádám fiam óvodájában, nagy sikerrel. Jelenleg a csillaghegyi Törpike Óvodában tartunk ilyen foglalkozásokat, minden héten. Remélem a jövőben más óvodákba is eljut majd ez a módszer az alapítvány segítségével!

A zeneóra tapasztalatait használtuk fel, amikor 2016-ban elindítottuk az Álomszép Interaktív Koncert sorozatot. A koncerthez átdolgoztam számos Álomszép zenét. Itt nem az elalvás a cél, hanem a klasszikus hangszerek és hangzás megismerése. Felhasználtuk Berg Judit IBBY díjas meseírónk Panka és Csiribí zenés mesesorozatához írt szerzeményeimet is. A kezdeményezés mellé állt a számos hazai és nemzetközi díjat megnyert, OSCAR díjra is jelölt animációs filmrendező, grafikus művész, Cakó Ferenc is, akinek nagyon hálás vagyok ezért. Néhány zeneszám alatt az Ő zseniális homok-animációi színesítik a koncert műsorát.

A koncertekről, zenekarról részletesen a Koncert menüpontban olvashatsz!

Bizek Emi

Vásárlás, letöltés


A lemezek megvásárolhatók a Brendon áruházakban, a Media Markt üzletekben, lemezboltokban és a nagyobb könyváruházakban!


On-line vásárlás, letöltés:

Az illegális másolás, letöltés, megosztás megöli a zenét, kérlek ne tedd Te sem!

BIZEK EMI ALAPÍTVÁNY A KREATÍV GYERMEKEKÉRT

alapitvany.bizekemi.hu
2097 Pilisborosjenő Fő u. 4/a.
+36-26-336-407
alapitvany(kukac)bizekemi.hu
Adószám: 18397695-1-13

Köszönjük a tesztelésben nyújtott segítséget