TITLE

DESCRIPTION

Lemezek

Álomszép 6. – Zene babáknak és mamáknak

Az „Álomszép – zene babáknak és mamáknak” sorozat első lemeze 2007-ben készült el és hamarosan tripla platina lemez lett. Magyarországon kívül eddig 10 külföldi országban adták ki. A sorozat sikere azóta is töretlen, platina és aranylemezek születtek sorra. Az Álomszép lemezek anyaga egyfelől relaxatív, másfelől klasszikus zenei alapokkal fejleszti a gyermekek muzikalitását. Fontos szempont, hogy a cd anyaga egyaránt kellemes, nyugtató hatású az egész családnak. A zeneművekben felcsendül a zongora, hegedűk, brácsák, csellók, bőgő mellett a kürt, a klarinét, az oboa és a fuvola varázslatos szólama. A lemez bevétele a Bizek Emi Alapítvány a Kreatív Gyermekekért munkáját támogatja.

Álomszép 5. – Zene az egész családnak

Az ötödik lemez alapanyagát egy teljes év esti zongorakoncertjei adták, amelyeket Emi a gyermekeinek játszott, hogy elaludjanak. A felcsendülő dallamok hatására 10 perc múlva már békés szuszogás jött a gyerekszobából. A dallamokból született zeneművekben felcsendül a zongora, hegedűk, brácsák, csellók mellett a kürt, az oboa és a fuvola varázslatos szólama. A lemez bevétele a Bizek Emi Alapítvány a Kreatív Gyermekekért munkáját támogatja.

Álomszép 4. – Zene babáknak és mamáknak

Az „Álomszép – zene babáknak és mamáknak” sorozat első lemeze 2007-ben készült el és egyetlen év alatt dupla, később tripla platina lemez lett. Magyarországon kívül eddig 10 külföldi országban adták ki. Azóta két további lemezzel bővült a sorozat: már a második lemez is platina lemez, a harmadik pedig aranylemez lett. A mostani, negyedik lemez kissé eltér az első háromtól. Itt jelenik meg először a dalszöveges ének, amelyet népi altatódalokból válogattunk. A dallamokból született zeneműveket most is a Halion Symphonic Orchestra hangszereinek hangja kíséri. A művekben felcsendül a zongora, hegedűk, brácsák, csellók mellett a kürt, az oboa és a fuvola varázslatos szólama. Az Álomszép 4 lemezt a szakmai zsűri beválogatta az év 5 legjobb gyermeklemeze közé a 2013-as Fonogram Díjkiosztón!

Álomszép 3. – Zene babáknak és mamáknak

2010-ben Eminek megszületett második fia, Dániel - Ő inspirálta a harmadik album anyagát. Erre az albumra kizárólag altató dallamok kerültek. A zongora most altatót dúdoló énekhangot és csodálatos hangú szólóhangszereket kísér. Egy-egy dalban megismerjük a fuvola, oboa, hegedű, cselló, kürt és fagott varázslatos hangját. A lemez megírásához a budapesti kórházak újszülött osztályain is teszteltük az Álomszép sorozat első két lemezanyagát. Az eredményeket a lemez komponálásakor is felhasználta, részletek itt.


Álomszép 2. – Zene babáknak és mamáknak

Bizek Emi – zongora, keyboard, ének Benyus János – kürt Belej Márton – oboa Kovács Tamás – percussion Stoltz Adrienn – hegedű Papp Györgyi – cselló Veszely Anett – fuvola

Emi így írt a lemezről: Ezeket a dalokat azokban az órákban írtam, amikor túlcsordult a szívem a szeretettől. Remélem, hogy ez a szeretet a zenén keresztül eljut a hallgató szívébe is és segít ellazulni, könnyebben venni mindazt, amin keresztülmegyünk, mi szülők. A második Álomszép lemezen két dal kivételével csak altatókat komponáltam. A pihentető alvás az egyik legfontosabb tevékenység egész életünk során. Elképzelni sem tudjuk, hogy mennyi információt szívnak a babák magukba, meg álmuk közben is. Talán az is köztudott, hogy a pici gyermekek alvásciklusa sokkal rövidebb, mint a felnőtteké. Ezért érdemes még elalvás után is halkan játszani a cd-t – ez átsegítheti Őket az első néhány éberebb időszakon is. Legyen ez a lemez egy utazás anyának, apának, babának a harmonikus vizeken…
Álomszép 1. – Zene babáknak és mamáknak

Bizek Emi – zongora, keyboard, ének
Belej Márton – oboa
Botár Bence – nagybőgő
Kis Bernadett – brácsa
Kovács Tamás – percussion
Stoltz Adrienn – hegedű
Papp Györgyi – cselló

A lemez anyaga komolyzenei alapokon nyugszik. A szerzemények komponálásakor a szerzői megérzéseken kívül fontos szempont volt az egyszerű, megnyugtató, harmonikus dallamok alkalmazása, ami egyfelől relaxatív, másfelől klasszikus zenei alapokkal fejleszti a kisbabák muzikalitását.
A túlszínesített, túl változatos zene még a klasszikus műfajban is inkább megzavarja a kicsik nyugalmát. A hangszerelés zenekari megvalósítása ezért sokszor álmosítóan pontos játékmóddal készült, ugyanakkor harmonikus, dallamos.
Fontos szempont, hogy a cd anyaga egyaránt kellemes, nyugtató hatású kisbabának és szüleinek is. Számos, ma forgalomban levő babazene pontosan követi a babák fejlődésének igényeit, nem gondol viszont arra, hogy a sokszor butácska dallamok előbb utóbb idegesíthetik a szülőket. A szülők tudatalatti feszültsége viszont hatással van a kisbaba nyugalmára is.
Az Álomszép CD dallamai minden korosztály számára megnyugtató hatásúak.
A zeneszerző saját tapasztalata és a tesztelésben résztvevő szakemberek véleménye szerint érdemes már a pocakos időszakban is hallgatni a lemezt.

Vásárlás, letöltés


A lemezek megvásárolhatók a Media Markt üzletekben, lemezboltokban és a nagyobb könyváruházakban!


On-line vásárlás, letöltés:

Az illegális másolás, letöltés, megosztás megöli a zenét, kérlek ne tedd Te sem!

 

BIZEK EMI ALAPÍTVÁNY A KREATÍV GYERMEKEKÉRT

alapitvany.bizekemi.hu
2097 Pilisborosjenő Fő u. 4/a.
+36-26-336-407
alapitvany(kukac)bizekemi.hu
Adószám: 18397695-1-13

Köszönjük a tesztelésben nyújtott segítséget